Mediji: Fatmir Ljimaj oslobođen optužbe za ratni zločin

Izvor: B92, 09.Mar.2018, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Fatmir Ljimaj oslobođen optužbe za ratni zločin

Priština -- Fatmir Ljimaj, jedan od najbližih saradnika Hašima Tačija i bivši visoki oficir OVK, oslobođen je optužnice za ratni zločin, prenose prištinski mediji.

Godinu i po dana od podizanja optužnice protiv Ljimaja za ubistvo dvojice civila, Ramiza Hodže i Seljmana Beriše, Osnovni sud u Đakovici je oslobodio Ljumaja optužbi jer, kako je navedeno, "elementi krivičnog dela nisu dokazani", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << piše prištinska GazetaExpress.

Hodža i i Biniši ubijeni su 2. oktobra 1998. godine u opštini Mališevo.

Tužilaštvo je tražilo zatvorsku kaznu za Ljimaja po komandnoj odgovornosti, jer prema optužnici, nije učinio ništa da ubistvo spreči.

Ljimaj je na suđenju u februaru ove godine izrazio žaljenje porodicama dvojice ubijenih civila.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fatmir Ljimaj oslobođen optužbe za ratni zločin

Izvor: RTS, 09.Mar.2018

Osnovni sud u Đakovici odbacio je optužbe tužilaštva da je Fatmir Ljimaj odgovoran za ubistvo albanskih civila Ramiza Hodže i Seljmana Binišija, u okolini Đakovice, tokom sukoba na Kosovu. . Sud je Ljimaja proglasio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.