Mediji: Đilas, čovek koji otima proteste VIDEO

Izvor: B92, 20.Okt.2023, 10:13

Mediji: Đilas, čovek koji otima proteste VIDEO

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, kako navode pojedini mediji, protest građana pretvara u politički.

Đilas je, kako pišu Večernje novosti, poznat regionalnoj javnosti kao političar koji je, nakon bavljanja politikom, izašao iz nje bogatiji za tričavih 619.000.000 evra.

"erovatno je i jedinstvena ličnost u istoriji gde nije bilo potrebno voditi istragu ili dobiti informacije od poverljivih izvora, već je čovek sam pijavio taj prihod i potpisao izveštaj", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ističe se u tekstu.

Kako se dalje navodi, vremenom je Dragan Đilas, osim pasije ka krađi novca, izgleda razvio još jednu, malo čudniju strast. Primetno je da je lideru SSP-a izgleda ušlo u krv da svaki protest građana, koji bar tako počne, pretvori u politički i otme im ga. Tako se desilo i sa protestom “Jedan od 5 miliona“, pre 4 godine, kada ga je organizatorka tih protesta, studentkinja Jelena Anasonović, javno optužila da je što lično, što preko svojih ljudi, bukvalno oteo protest od studenata.

“Otišla sam na prvi protest u Kruševcu, skoro cela opozicija je govorila. Na kraju je Đilas rekao “vidimo se sledeće subote u Beogradu”. Pošto sam znala ljude koji su Đilasu bili bliski i koji su mu radili beogradsku kampanju, a koji su nakon protesta 2017. preuzeli neformalnu grupu Protiv diktature, pomislila sam “neće valjda oni”.

Celu noć nisam spavala, vagala sam, pisala plan šta treba uraditi i znala da to moramo iskreno da organizujemo, bez koristoljubivih ljudi”, rekla je tada Anasonovič, podsećaju Novosti.

Da je sudbinu protesta “1 od 5 miliona” doživeo i protest “Srbija protiv nasilja” u potpunosti je demaskirano ove nedelje, kada je ni manje ni više nego Dragan Đilas, koji se nije pominjao ni kao tehnički organizator protesta, rekao da se on zalaže za jedinstvenu listu opozicije na izborima koja bi se zvala, pogađate – Srbija protiv nasilja.

Nije do kraja jasno kako se dogodio ovaj veliki preokret, kada su tokom čitavog maja i juna, lideri opozicije govorili da zahtevi nisu njihovi, da su ovi protesti građanski, da su to zahtevi građana, da niko nema pravo da ignoriše građane, a onda se sa jeseni desio veliki preokret, gde sada lideri opozicije, predvođeni Đilasom, tvrde da su oni formulisali zahteve, da su oni pozvali ljude na ulice, da su protesti njihovi i hoće da otmu naziv protesta za ime svoje izborne liste.

Ne treba da podsećamo da su protesti “Srbija protiv nasilja” počeli zbog dva najkrvavija masakra u istoriji naše zemlje, kada su u dva dana živote izgubili mnogo dece i mladih na najsuroviji mogući način. Sada određeni političari žele da se njihova izborna lista zove kao protesti koji su organizovani zbog smrti dece, navode na kraju Novosti.

Na društvenim mrežama pojavio se video u kome je nprikazan Đilasov, kako se naovdi, modus operandi krađe protesta od građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.