Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Apr.2020, 11:01

Medicinska škola u Novom Pazaru privremena bolnica za obolele od korone

Medicinska škola "Dva heroja" u Novom Pazaru biće pretvorena u privremenu bolnicu za smeštaj obolelih od koronavirusa sa lakšom kliničkom slikom, najavljeno je danas iz lokalne samouprave.

Takva odluka doneta je nakon što su juče članovi lokalnog Kriznog štaba, potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić i vojni lekari iz Rusije obišli tu obrazovnu ustanovu i dvoranu Pendik, kako bi se uverili da li ispunjavaju uslove za formiranje specijalne "kovid bolnice".

Za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << privremenu bolnicu su obezbeđeni kreveti, medicinska oprema i ostala logistika, a lokalna samouprava apeluje za pomoć u nabavljanju ostalih potrepština.

"Kako bi specijalna bolnica što pre bila spremna za primanje naših pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, pozivamo privrednike i građane da doniraju opremu u vidu posteljina, ćebadi, nahtkasni i ostalih potrepština", navodi se u apelu.

Oni koji žele da učestvuju u opremanju "kovid bolnice" u Novom Pazaru mogu se javiti na telefon 064/86-27-386 ili enes.buhic@novipazar.org.rs.

Prema poslednjim podacima, u Novom Pazaru je 25 osoba zaraženo koronavirusom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.