Meci upozorenjana granici - preti li novi haos?

Izvor: B92, 20.Maj.2021, 16:30

Meci upozorenjana granici - preti li novi haos?

Jermensko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je ispalilo metke upozorenja na granici sa Azerbejdžanom zbog navodnog upada snaga te zemlje.

Jermenija je optužila Azerbejdžan za slanje trupa preko granice prošle nedelje, ističući krhkost prekida vatre postignutog posredstvom Rusije, koji je zaustavio šest nedelja sukoba između jermenskih i azerbejdžanskih snaga prošle godine, preneo je Rojters.

Azerbejdžan je prethodno negirao da je prešao granicu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Podsetimo, jermensko ministarstvo odbrane kaže da ne odbacuje mogućnost upotrebe sile ukoliko azerbejdžanske snage ne napuste jermensku teritoriju u razumnom roku.

"U slučaju nedostatka mirnog rešenja u razumnom roku, ukoliko se azerbejdžanske snage ne vrate na njihove početne pozicije, jermenske oružane snage imaju pravo da reše problem, pa i silom", navodi se u saopštenju koje je preneo TAS. Nakon toga, Rusija je ponudila pomoć u posredovanju u pregovorima o razgraničenju.

Nakon obustave oružanih sukoba između Jermenije i Azerbejdžana prošle jeseni povremeno izbijaju pogranične razmirice između dve strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jermenija: Meci upozorenja na granici sa Azerbejdžanom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2021

Jermensko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je ispalilo metke upozorenja na granici sa Azerbejdžanom zbog navodnog upada snaga te zemlje, javila je agencija RIA...Jermenija je optužila Azerbejdžan za slanje trupa preko granice prošle nedelje, ističući krhkost prekida vatre postignutog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.