Maturanti osnovnih i srednjih škola ipak slave matursko veče

Izvor: SandzakPress.net, 29.Maj.2020, 11:40

Maturanti osnovnih i srednjih škola ipak slave matursko veče

Škole u Srbiji mogu da organizuju matursko veče za maturante osnovnih i srednjih škola. To se navodi u dopisu koje je Ministarstvo prosvete prosledilo direktorima osnovnih i srednjih škola. Matursko veče za učenike osnovnih škola može biti organizovano u školi ili u ustanovama kulture i sporta, u dogovoru sa jedinicama lokalnih samouprava. Matursko veče za učenike završnih godina srednjih škola moguće je organizovati i u restoranima ili hotelima, ukoliko postoji saglasnost roditelja >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << za to. Đačke ekskurzije i nastavu u prirodi škole mogu da realizuju od 1. juna do 31. avgusta. Ekskurzije učenika završnih razreda srednje škole ne mogu biti organizovane u inostranstvu, već ekskurzija mora biti na teritoriji Srbije. Tokom ekskurzije je neophodno poštovanje mera bezbednosti i zaštite, u skladu sa preporukama nadležnih organa i institucija koje su na snazi u vreme realizacije. Izvor: Tanjug The post Maturanti osnovnih i srednjih škola ipak slave matursko veče appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Kako izgleda junski školski raspored, ko prvi "greje" klupe i zašto

Izvor: RTS, 30.Maj.2020, 06:06

Aleksandar Pajić iz Ministarstva prosvete rekao je za RTS da za osnovne škole od ponedeljka počinju probni završni ispiti za učenike osmog razreda. Kaže da se osmaci najpre vraćaju u klupe da poprave ocene, ali tu mogućnost imaju i ostali učenici osnovnih i srednjih škola ako nisu zadovoljni. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.