Masovni protesti protiv Netanjahua, hiljade na ulicama

Izvor: B92, 27.Maj.2023, 23:32

Masovni protesti protiv Netanjahua, hiljade na ulicama

Desetine hiljada Izraelaca izašlo je i danas na proteste kako bi izrazili negodovanje zbog planova vlade Benjamina Netanjahua za reformu pravosudnog sistema.

Masovni protesti ušli su u 21. nedelju, a ove sedmice miting je usledio nakon što je Netanjahuova koalicija ultra-ortodoksnih i ultranacionalističkih stranka usvojila novi, dvogodišnji budžet, javlja AP.

Glavni miting održava se u Tel Avivu, gde je hiljade ljudi na ulicama.

Organizatori masovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protesta rekli su da je to ''pokret za spas demokratije''.

Oni kažu da bi planovi Vlade da oslabi Vrhovni sud uništili sistem kontrole i ravnoteže u zemlji i ugrozili izraelsku demokratiju.

Međutim, zagovornici reforme pravosuđa kažu da je ona potrebna kako bi se obuzdao Vrhovni sud.

Netanijahu je odložio predložene promene pravosuđa u martu, ali organizatori protesta kažu da neće prekinuti demonstracije dok se planovi Vlade o pravosuđu ne povuku u potpunosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.