Masovni protesti u Izraelu zbog reforme pravosuđa se nastavljaju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Maj.2023, 21:29

Masovni protesti u Izraelu zbog reforme pravosuđa se nastavljaju

Izraelci su 27. maja ponovo izašli na ulice Tel Aviva 21. nedelju zaredom protiv kontroverznih planova desničarske vlade za reformu pravosuđa, nekoliko dana nakon što je parlament odobrio državni budžet, prenela je agencija AFP. Demonstranti su se okupili i u drugim većim gradovima, Haifi i Beršebi, kao i na desetinama raskrsnica i lokacija širom zemlje, kiritikujući ono što vide kao pretnju demokratiji Izraela. Vladini predlozi reformi bi umanjili autoritet Vrhovnog suda i dali bi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Desetine hiljada Izraelaca protestovale 21.subotu protiv reforme pravosuđa

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Maj.2023

Desetine hiljada Izraelaca okupile su se večeras 21. subotu zaredom da protestuju protiv plana vlade premijera Benjamina Netanjahua za reformu pravosuđa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.