Mask stopirao planove za širenje u Kini zbog tarifa SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2021, 10:32

Mask stopirao planove za širenje u Kini zbog tarifa SAD

Američki proizvođač električnih automobila "Tesla" je, zbog neizvesnoti nastalih usled zaoštravanja američko-kineskih tenzija, stopirao planove za kupovinu zemljišta u Kini radi proširenja fabrike u Šangaju, koju želi da pretvori u globalni izvozni centar.

S obzirom da su i dalje na snazi američke carine od 25 posto na uvoz električnih vozila iz Kine, povrh postojećih nameta, koje je uveo bivši predsednik SAD Donald Tramp, "Tesla" sada namerava da ograniči udeo kineske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u svojoj globalnoj proizvodnji, rekli su izvori britanske agencije.

Kompanija je ranije razmišljala da poveća izvoz svog Modela 3, koji prozvodi u Kini, na više tržišta, uključujući i američko. "Tesla" trenutno isporučuje Model 3 kineske proizvodnje u Evropu, gde gradi svoju giga-fabriku u Nemačkoj.

Akcije "Tesle" su u pale u utorak na Njujorškoj berzi za čak 5,3 odsto.

Ova kompanija, u vlasništvu kontroverznog preduzetnika Ilona Maska, prodala je u aprilu u Kini i u inostranstvu ukupno 25.845 automobila kineske proizvodnje u poređenju sa 35.478 komada u martu, dodaje Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mask morao da obustavi planove za širenje u Kini

Izvor: B92, 12.Maj.2021

Šangaj -- Američki proizvođač električnih automobila "Tesla" je obustavio planove za kupovinu zemljišta u Kini radi proširenja fabrike u Šangaju...Do odustajanja od planova da tu fabriku pretvori u globalni izvozni centar došlo je zbog neizvesnosti nastalih usled zaoštravanja američko-kineskih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.