Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2023, 10:45

Mask i vodeći stručnjaci protiv razvoja veštačke inteligencije pre bezbednosnih protokola

Ilon Mask i grupa stručnjaka za veštačku inteligenciju i direktora u ovoj industriji pozvali su na šestomesečnu pauzu u naprednom razvoju veštačke inteligencije sve dok se ne postignu zajednički bezbednosni protokoli za takva postignuća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mask i stručnjaci upozoravaju: "AI može prouzrokovati ozbiljnu štetu"

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Mar.2023

Američki milijarder Ilon Mask i grupa stručnjaka za umjetnu inteligenciju pozivaju na šestomjesečnu pauzu u sistemima za obuku umjetne inteligencije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Mask podržava stručnjake koji su za “pauziranje” razvoja vještačke inteligencije

Izvor: Capital.ba, 29.Mar.2023

KEJMBRIDŽ – Najbogatiji čovjek na svijetu Ilon Mask (Elon Musk) i grupa stručnjaka i rukovodilaca industrije za vještačku inteligenciju pozivaju na šestomjesečnu pauzu u obuci sistema moćnijih od GPT-4, rekli su u otvorenom pismu, navodeći potencijalne rizike za društvo i čovječanstvo. FOTO:...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.