Mašinovođa davao znake upozorenja, ali ništa: Putnički voz naleteo na pešaka koji se kretao prugom

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2021, 22:29

Mašinovođa davao znake upozorenja, ali ništa: Putnički voz naleteo na pešaka koji se kretao prugom

Naime, nesreća se dogodila večeras u 19.33 na otvorenoj pruzi

Putnički voz koji je saobraćao na relaciji Banjaluka - Novi Grad večeras je naleteo na pešaka koji se kretao prugom.

.

Mašinovođa je uvidevši pešaka mlađe životne dobi, kako se kreće prugom, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, međutim pešak je nastavio kretanje i došlo je do naleta voza.

Mašinovođi je na licu mesta po proceduri urađen obavezan alkotest >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je negativan.

Povređeni pešak prevezen je u Univezitetsko klinički centar RS u Banjaluci.

Uviđaj je i dalje u toku.

Željeznički saobraćaj na relaciji Banjaluka - Novi Grad biće uspostavljen nakon završenog uviđaja.

Željeznice Republike Srpske apeluju na stanovništvo koje se kreće ili živi u blizini pruge, da budu maksimalno odgovorni i oprezni prilikom prelaska preko pruge, te podsećaju da neovlašteno kretanje prugom nije dozvoljeno, te da na taj način ugrožavaju lični život kao i bezbedno funkcionisanje željezničkog saobraćaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.