Masakr u Etiopiji, ubijeno 600 civila?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 16:29

Masakr u Etiopiji, ubijeno 600 civila?

Članovi podmlatka etničke grupe Tigrajana iz Etiopije je ubili su najmanje 600 civila tokom sukoba sa lokalnim bezbednosnim snagama u masakru u gradu Mai Kadra, saopštila je danas Etopljanska organizacija za ljudska prava.

Napad koji se dogodio 9. novembra je bio usmeren ka osobama koje nisu tigrajanskog porekla, rekao je vladin zvaničnik, a preneo Rojters.

Međutim, agencija Rojters dodaje da nije mogla da potvrdi brojku ubijenih jer internet i telefonski kablovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u toj regiji su u prekidu i vrlo je teško doći do informacija.

Lideri Tigrajanskih snaga nisu bili dostupni za komentar, međutim, prethodno su demantovali bilo kakvu umešanost u masakr.

Napad je bio usmeren ka etničkim grupama Amhara i Volkait, koje žive u Mai Kadri.

Grad na severu Etipopije je pod opsadom zbog borbe vladinih snaga i tigrajanskih snaga, u sukobu koji traje tri nedelje, zbog čega je nastradalo na stotine ljudi, dodaje Rojters.

U izveštaju na dan napada, lokalna policija je proveravala lične karte građana, kako bi razlikovali osobe koje nisu tigrajanskog porekla od ostalih.

Do popodneva, pripadnici podmlatka tigrajanske grupe "Samri" su sa policijom otišli u deo grada u kojem žive osobe drugog etničkog porekla, a masakr je počeo ubistvom Amhara farmera, koji je likvidiran pred svojom porodicom, dok mu je kuća spaljena do temelja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Etiopiji ubijeno najmanje 600 civila 9. novembra

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Nov.2020

Najmanje 600 ljudi ubijeno je u "užasnom masakru" koji su počinili 9. novembra separatisti u regionu Tigraj u mestu Mai Kadra, saopštila je danas etiopska Komisija za ljudska prava...Ta komisija, koja važi za nezavisni organ ali je direktora Danijela Bekelea imenovao premijer Etiopije Abij Ahmed,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.