Mas: Dijalog Kosova i Srbije trebalo bi da se završi uzajamnim priznanjem

Izvor: Beta, 22.Apr.2021, 18:47

Mas: Dijalog Kosova i Srbije trebalo bi da se završi uzajamnim priznanjem

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas (Heiko Maas) rekao je danas u Prištini da bi dijalog Kosova i Srbije trebalo da se završi "uzajamnim priznavanjem", ocenivši da moraju da postoje kompromisi da bi se došlo do konačnog rešenja."Naravno, priznavanje Kosova biće jedan od elemenata rešenja, u suprotnom neće biti realizovano. Normalno je da u dijalozima treba da postoje i kompromisi. Znam da će zbog istorijskih okolnosti to biti teško, ali na kraju procesa želim da pronadjem rešenja za sve", izjavio je Mas nakon sastanka sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani.Mas je na konferenciji za novinare ponovio da Nemačka podržava liberalizaciju viznog režima za Kosovo i podvukao da je rešavanje pitanja regiona kroz crtanje novih granica "opasna i nimalo realna opcija".Takodje je rekao da će Kosovu uskoro biti dostupno više doza vakcina protiv korona virusa, jer Nemačka podržava Kosovo u borbi protiv korona virusa i u ekonomskom oporavku."Kada smo razgovarali o temama, znam da je liberalizacija viznog režima važna za gradjane Kosova. Još jednom sam predsednici izneo jasan stav nemačke vlade da je Kosovo ispunilo sve kriterijume za liberalizaciju i da treba da je dobije", kazao je on.Prema njegovim rečima, nije stvar samo u ispunjavanju kriterijuma, već i u tome da se ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mas: Dijalog Kosova i Srbije trebalo bi da se završi uzajamnim priznanjem

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Apr.2021

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas (Heiko Maas) rekao je danas u Prištini da bi dijalog Kosova i Srbije trebalo da se završi "uzajamnim priznavanjem", ocenivši da moraju da postoje kompromisi da bi se došlo do konačnog rešenja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.