Marš mira Izraelki i Palestinki do Jerusalima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2017, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marš mira Izraelki i Palestinki do Jerusalima

Na hiljade Izraelki i Palestinki stiglo je u Jerusalim, čime su okončalne dvonedeljni marš tokom kojeg su prošle kroz Izrael i Zapadnu obalu tražeći postizanje mirovnog sporazuma.

Marš, u organizaciji pokreta "Žene za mir", počeo je 24. septembra i u njemu su učestvovale žene koje su same bile pogođene nasiljem u izraelsko-palestinskom sukobu.

Nekoliko hiljada žena, najviše Izraelki, stiglo je kasno sinoć u Jerusalim.

One su većinom nosile belu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odeću i nosile transparente kojima se poziva na mir.

Jedna od organizatora, Mari-Lin Smadža je izjavila da "Izraelke žele da, ako je moguće, spreče sledeći rat i pokušaju da što je pre moguće postignu sporazum između Izraelaca i Palestinaca".

"Ovaj marš nije samo još jedan protest, već način da se kaže da želimo mir, i zajedno ga možemo postići", kazala je druga organizatorka Huda Abuarkub iz Hebrona, preneo je AFP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.