Marković za NEZAVISNE: Ovo su seoska posla

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2015, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković za NEZAVISNE: Ovo su seoska posla

Razočaran sam, kao i čitava zemlja. Sve je ovo na nivou lokalnog seoskog kluba, a ne na nivou jedne reprezentacije, kaže za "Nezavisne" Dragan Marković, za kojeg je u ovim trenucima nejasno da li je i dalje selektor rukometne reprezentacije BiH.

Oprečne informacije proteklih dana stizale su iz reprezentativnog rukometa u vezi s pitanjem selektora. Marković kaže da mu je usmeno obećano produženje ugovora iz Rukometnog saveza BiH, a sa druge strane da mu je ugovor već istekao. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Za tri dana će u Sarajevu (bar bi trebalo nakon nekoliko neuspješnih pokušaja) zasjedati Izvršni odbor RS BiH, na kojem će biti raspravljano o Markovićevoj sudbini.

"Nisu znali ni kad mi ističe ugovor, koliko samo laži. Upadaju sami u septičku jamu", govori razočarani Marković, najuspješniji selektor u istoriji bh. rukometa.

NN: Šta očekujete od IO, koji zasjeda u četvrtak?

MARKOVIĆ: Ne očekujem ništa. S njima čovjek nikada nije načisto. Mene niko ništa ne pita.

NN: Zamjerava Vam se da niste nikada predali izvještaj o radu?

MARKOVIĆ: Još jedna laž. Klasična dezinformacija. Napisao sam izvještaj, a možda nije proslijeđen nikome, s obzirom na to da se niko već duže vrijeme ne sastaje.

NN: Kako gledate na to da je Stručna komisija IO predložila novog kandidata za selektora?

MARKOVIĆ: Ne znam koja stručna komisija. Ja tu ne vidim niti jedno ime iz struke. Ne znam samo odakle se oni pojaviše odjednom. Ova reprezentacija je u posljednje tri-četiri godine napravila ime u svijetu. Čitav svijet je brujao o nama, bitno mi je šta kažu pravi stručnjaci, evropski mediji, a ne neki naši koji pišu pod direktivom.

NN: Da li je reprezentacija zapala u krizu rezultata?

MARKOVIĆ: Kakva kriza i stagnacija? Evidentno je da smo ispali za jedan gol u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i to u Danskoj, koju niko nikada nije dobio na njihovom terenu. Igrali smo na Svjetskom prvenstvu, pod mojim mandatom afirmisano je dvadesetak igrača iz BiH, to znaju svi oni koji se razumiju u rukomet. Ostao ili ne, ponosno kao planina stojim.

NN: Na novom spisku je nekoliko novih imena, kakva su očekivanja?

MARKOVIĆ: Kao i uvijek, dajem šansu novim momcima. Vidjećemo kako će reagovati, neki to ozbiljno shvate, neki ne. Grupa je nezgodna, ali ne bježim od uloge favorita.

Dragan Marković je objavio širi spisak od 28 imena za predstojeće dvije utakmice kvalifikacija za SP 2017. sa Slovačkom i Litvanijom.

Na spisku su: Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Alen Ovčina, Mirko Mikić, Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Nikola Prce, Ivan Milas, Mirsad Terzić, Ivan Karačić, Josip Perić, Marko Tarabochia, Goran Daničić, Dejan Malinović, Kosta Savić, Marko Panić, Senjamin Burić, Vladimir Vranješ, Adnan Šabanović, Damir Efendić, Haris Begić, Vladan Lončar, Damir Halilković, Elmir Građan, Anes Bečić, Stefan Janković, Duško Čelica i Dejan Šešić.

Najbolji bh. rukometaši okupit će se 30. oktobra, a prvi meč na rasporedu je 4. novembra sa Slovačkom u Tuzli.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.