Margarita Nikolovska, sudija Ustavnog suda BiH: Nismo ukinuli Dan RS?!

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Margarita Nikolovska, sudija Ustavnog suda BiH: Nismo ukinuli Dan RS?!

BANJALUKA - Makedonski sudija u Ustavnom sudu BiH Margarita Nikolovska tvrdi da nedavnom odlukom Ustavni sud nije ukinuo 9.januar kao Dan Republike, javlja Televizija Republike Srpske.

Nikolovska kaže da postoji mogućnost preispitivanja Odluke ako se dostave novi dokazi.

"Ustavni sud BiH nije ukinuo 9.januar kao Dan Republike, svojom Odlukom samo je ostavio prostor za otklanjanje diskriminacije i usklađivanje člana 3b Zakona o praznicima RS, sa Ustavom BiH", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je Nikolovska za TV RS.

Kaže da nije tačna tvrdnja da je Ustavni sud osporio srpskom narodu da slavi 9. januar kao Dan Republike nego da se Zakon o praznicima mora uskladiti sa Ustavom BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Situacija u BiH složenija nakon odluke Ustavnog suda BiH

Izvor: Cafe.ba, 01.Dec.2015

BANJALUKA- Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je Predsjedništvo ove stranke ocijenilo da je politička situacija u BiH složena i da je složenija nakon odluke Ustavnog suda BiH da pojedine odredbe Zakona o praznicima Republike Srpske nisu usaglašene sa Ustavom BiH...Dodik je poslije sjednice...

Nastavak na Cafe.ba...

Sudija Ustavnog suda BiH: Nismo ukinuli Dan Republike Srpske

Izvor: RTS, 01.Dec.2015

. Makedonski sudija u Ustavnom sudu BiH Margarita Nikolovska tvrdi da nedavnom odlukom Ustavni sud nije ukinuo 9. januar kao Dan Republike, javila je Televizija Republike Srpske.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.