Mapa osvajanja ID do 2020: Od Španije do Kine

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Avg.2015, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mapa osvajanja ID do 2020: Od Španije do Kine

Ekstremistička organizacija Islamska država planira da zauzme Bliski istok, Sjevernu Afriku, dijelove Evrope i Kinu u narednih pet godina.

Islamisti planiraju da osvoje i Balkan, uključujući Srbiju.

Novinar BBC Endru Hoskin je autor nove knjige "Carstvo straha: Unutar Islamske države", koja uključuje mape područja koja Islamska država planira da osvoji, objavio je "Daily record".

Kalifat, država u kojoj je na snazi šerijatsko vjersko pravo, na mapi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zauzima područje od Španije na zapadu do Kine na istoku.

Za razliku od mapa Kalifata koje je Islamska država ranije objaviljivala, na najnovijoj po prvi put je upisan i dio Kine.

Podsjetimo, sredinom juila je u video-snimku "Mi smo islamski hilafet - kasida" kao početna meta islamskih terorista označena Srbija, a za njom slijede i ostale zemlje Balkana.

Kako je navedeno u snimku, ekstremisti su nakon osvajanja Srbije pripremili plan da terorističke akcije sprovedu u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji.

Islamska država objavila je nedavno i propagandni snimak kojim prijeti balkanskim zemljama i poziva muslimane sa Balkana da joj se pridruže ili pokrenu napade na Balkanu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.