Manje nagrade izvršiteljima za manje dugove

Izvor: Radio 021, 28.Apr.2015, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manje nagrade izvršiteljima za manje dugove

Novim zakonom o izvršenju i obezbeđenju trebalo bi da budu smanjene nadoknade i nagrade privatnih izvršitelja za naplaćivanje manjih potraživanja, kazala je danas pomoćnica ministra pravde Nela Kuburović.

Ona je kazala da izvršitelj mora da naplati troškove koje ima dok se bavi izvršenjem i ima pravo na nagradu ako uspešno obavi posao, ali da su dugovi od par hiljada dinara i od par desetina hiljada dinara različiti i da nadoknada za njih ne može biti ista.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
"U svakom slučaju Ministarstvo će nastojati da revidira pravilnik o naknadama i nagradama i da smanji nagradu koja pripada izvršitelju ukoliko su potraživanja manja", kazala je Kuburović za RTS.

Kao važan detalj zakona dodala je da će biti vraćena žalba, kao pravno sredstvo, a koja je iz sadašnjeg zakona izbačena, dok prigovor koji je pravno sredstvo u sadašnjem zakonu ne odlaže izvršenje.

"Radna grupa predložila je da se ponovo uvede žalba, kako bi se omogućila veća zaštita dužnika, jer nisu u istom položaju izvršni poverilac i izvršni dužnik ovakvim propisom kakav je danas na snazi", kazala je Kuburović.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.