Manifestacija koja mami turiste iz svih krajeva Srbije: Noć mladog vina u Čurugu obećava dobar provod (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2020, 20:20

Manifestacija koja mami turiste iz svih krajeva Srbije: "Noć mladog vina" u Čurugu obećava dobar provod (VIDEO)

Pored duboke istorije kojom opština Žabalj može da se pohvali, u ovaj red možemo da svrstamo i kulturne događaje i manifestacije koje organizuje.

Opština Žabalj se nalazi u središnjem delu autonomne pokrajne Vojvodine. Zauzima površinu od 400 kilometara kvadratinih i čine je četiri naselja, Žabalj, Čurug, Đurđevo i Gospođinci.

Istorijski nalazi ukazuju da ovaj prostor krije daleku istoriju, a da je naseljen još od mlađeg kamenog doba.

Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << duboke istorije kojom ova Opština može da se pohvali, u ovaj red možemo da svrstamo i kulturne događaje i manifestacije koje organizuje.

Manifestacije koje se održavaju u opštini uglavnom su lokalnog, ređe regionalnog karaktera. Ipak one su još jedan način privlačenja posetilaca: Sajam hortikulture, Frogville Fest, Škembijada, Noć mladog vina, Žabaljski dani, Veslačka regata na Staroj Tisi, Likovna kolonija "Stevan Bondarov", Rok susret, kao i mnoge druge.

U ovom tekstu govorimo o manifestaciji koja se održava u okviru opštine Žabalj pod imenom koje mami mnoge turiste, odnosno, "Noć mladog vina" u Čurugu.

Manifestaciju organizuje Udruženje vinogradara, vinara i voćara "Boronj", a festival se održava svake godine u novembru mesecu. Ulaz je slobodan, a manifestacija je namenjena svima onima koji vole ukus dobrog vina.

Na ovom festivalu biraju se najbolja vina u kategoriji crvenih, belih i roze vina. Posetiocima ove manifestacija zagarantovana je dobra energija, kvalitetna domaća vina, rakija i likeri, svi proizvođači druželjubive prirode, vedrog duha i spremnih odgovora na sva vaša pitanja i provod koji se ne zaboravlja.

Ova manifestacija ima i porodični karakter, tako da je možete posetiti sa svojim najmlađima koji mogu uživati u dečijem kutku koji je organizovan za njih, dok malo stariji mogu da uživaju u isprobavanju kvalitetnih vina sa domaćih prostora.

Više o ovoj manifestaciji možete pogledati u video snimku ispod:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.