Mandžukić doneo Atletiku superkup!

Izvor: Vesti-online.com, 23.Avg.2014, 01:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mandžukić doneo Atletiku superkup!

Atletiko Madrid je osvojio superkup Španije nakon što je u revanšu savladao gradskog rivala Real Madrid sa 1:0. Odlučujući gol postigao je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić na samom startu meča i to je ispostaviće se bilo dovoljno da Atletiko nakon 1:1 na Santjago Bernabeu osvoji prvi trofej u sezoni.

 

Mario Mandžukić proslavlja pobednički gol

 

Ode Dijego Forlan, eto ga Radamel Falkao. Ode Radamel Falkao, eto ga Dijego Kosta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ode Dijego Kosta, eto ga Mario Mandžukić.  

 

 

 

Sve dok ima reda, plana i sjajnog trenerskog njuha Dijega Čola Simeonea, Atletiko Madrid ne mora da brine za budućnost. Tako je i u borbi za prvi trofej u sezoni argentinski stručnjak pokazao da je napravio sjajan posao kad je zamenu za novog špica Čelsija pronašao u liku hrvatskog reprezentativca, čija je minijatura donela Jorganžijama Superkup Španije.

 

Novajlija iz Bajerna je maltene u prvom „poštenom“ kontaktu sa loptom presudio Real Madridu i u vitrine stadiona Visente Kalderon uneo prvi trofej u novoj sezoni, jer je u drugom minutu pokazao da mu je malo vremena i prostora potrebno da iskoristi šansu. Njegova minijatura razgalila je navijače Atletika i makar malo smanjio bol zbog izgubljenog finala Lige šampiona protiv istog protivnika u Lisabonu – 1:0 (prvi meč 1:1).

 

Prvenac hrvatskog reprezentativca izazvao je euforiju na tribinama Kalderona i najavio trenutak istorije gradskog derbija: prvi put otkako deceniju i po čuva gol Reala Iker Kasiljas izgubio meč od Atletika kao starter. Pre ovog susreta imao je skor od 21 pobede i sedam remija, ali je Mandžukićev projektil izbrisao nulu iz kolone poraza i najavio veče velikog slavlja crveno-belih.

Osim tog pogotka, Atletiko je imao još nekoliko sjajnih prilika, preko Kokea i Raula Garsije, koji je pogodio prečku početkom drugog poluvremena, mada bi pošteno bilo priznati da je i Real zaslužio makar izjednačenje, jer je tokom prvog dela igrao, stvarao prilike i propuštao ih (naročito Džejms Rodrigez) a u drugom Anćelotiju nije pomoglo ni uvođenje rovitog Kristijana Ronalda, umesto Tonija Krosa, iako je tad igra Reala delovala daleko ozbiljnije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.