Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2017, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mališani ukrašavali vaskršnja jaja u Muzičkom paviljonu "Petar Kočić"

bANJALUKA - Osmijesi, zadovoljstvo i dječja galama vladali su u petak Muzičkim paviljonom "Petar Kočić", gdje su mališani, inspirisani svojom dječjom maštom, učestvovali u radionici ukrašavanja vaskršnjih jaja.

Radionica koja se održavala u sklopu Međunarodnog festivala poezije za djecu "Dječje carstvo", koje traje od 8. do 28. aprila, bila je otvorenog tipa, tako da su u njoj mogli učestvovati svi zainteresovani.

Slobodan Stošić, direktor ovog festivala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rekao je da je ova radionica jedna u nizu aktivnosti koje se izvode u okviru ove manifestacije.

"Ovo je druga radionica ove godine, a prva je bila 8. aprila, kada su djeca pravila vjenčiće od vrbovih grančica i cvijeća. Došlo je baš puno mališana jer oni to vole, a na licima im se vidi sa kolikim entuzijazmom ukrašavaju jaja", rekao je Stošić.

Dodao je da su na početku radionice bili i animatori koji su djeci pokazali kako da šaraju jaja, ali da su ih djeca na kraju ipak ukrašavala po svom ukusu, jer jaja našarana dječjom maštom uvijek budu najljepša.

"Predivno je da djeca na ovaj način osjete ljepotu Vaskrsa, da se malo isprljaju, jer kod kuće ne dozvoljavamo da rade ovakav nered, tako da ovdje imaju svu slobodu", rekla je majka jednog dječaka.

Desetogodišnja djevojčica Ljupka Jovanović rekla je da je ukrasila četiri jajeta tufnama, licima i cvjetićima, te da joj je bilo lijepo družiti se sa svojim vršnjacima.

Baka Nada Risović na radionicu je dovela svojih dvoje unučadi, od kojih je dvogodišnji unuk bio najmlađi učesnik.

"Ovakve radionice su prelijepe jer djeca uz druženje obilježavaju praznik i uče o njemu", rekla je ona.

Desetogodišnja Ana kaže da je svoja vaskršnja jaja ukrasila s puno tačkica u raznim bojama kako bi izgledala što ljepše i interesantnije, te da joj je bilo prelijepo na radionici.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.