Mali: Rekordni rezultati u 2018,nismo više prezadužena zemlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2019, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Rekordni rezultati u 2018,nismo više prezadužena zemlja

Srbija više nije prezadužena zemlja, izjavio je danas srpski ministar finansija Siniša Mali, istakavši da će suficit u januaru ove godine biti veći od 7,8 milijardi dinara koliko je prvobitno planirano.

On je na obeležavanju međunarodnog Dana carine u Beogradu rekao da je na kraju 2018. suficit u budžetu iznosio 32,2 milijarde dinara, i ocenio da rekordni ekonomski rezultati u prošloj godini daju prostor za optimizam.

Mali je kazao da je učešće javnog duga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u januaru oko 50 odsto, što je ocenio kao ogroman rezultat, s obzirom da je učešće javnog duga 2013. bilo 78 odsto.

Ministar je rekao da je nezaposlenost na kraju trećeg kvartala prošle godine iznosila 11,3 odsto, što je više nego dvostruko manje u odnosu na 25 odsto 2013. godine.

"Nismo zadovoljni, ali je ipak i u toj oblasti ostvaren rezultat", rekao je Mali.

Naglasio je i da je stopa rasta BDP-a za 2018. iznosila 4,4 odsto što je, kaže, najviša stopa rasta ne samo u regionu nego i u Evropi, a rast je zabeležen u svim oblastima privrede.

On je rekao da dobri rezultati omogućavaju povećanje plata i penzija, te da početkom februara i svi zaposleni u Upravi carina mogu da očekuju za 8,5 odsto veće plate nego decembarske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Suficit u budžetu u januaru biće veći od planiranih 7,8 milijardi dinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jan.2019

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da će suficit u budžetu u januaru biti veći od planiranih 7,8 milijardi dinara..."Više nismo prezadužena zemlja i stabilno vodimo javne finansije", kazao je Mali u Beogradu na proslavi Dana carine i podsetio da je krajem prošle godine suficit...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Mali: Rekordni rezultati u 2018, nismo više prezaduženi

Izvor: RTS, 26.Jan.2019

Srbija više nije prezadužena zemlja, rekao je ministar finansija Siniša Mali istakavši da će suficit u januaru ove godine biti veći od 7,8 milijardi dinara, koliko je prvobitno planirano. . Siniša Mali je, na obeležavanju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.