Mali: Izgradnja Beograda na vodi teče po planu, jedna od kula dostigla 14. sprat

Izvor: Blic, 28.Jan.2017, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Izgradnja "Beograda na vodi" teče po planu, jedna od kula dostigla 14. sprat

Radovi na gradilištu "Beograda na vodi" uprkos ledenim danima teku po planu, a radnici svakoga dana rade bez stajanja, rekao je sinoć gradonačelnik Beograda Siniša Mali prilikom obilaska radova na obali Save.

Po dolasku Siniša Mali je sišao na gradilište da poseti radnike i tom prilikom im se zahvalio što su se angažovali i daju sve od sebe da ispune obećanje koje je dato.

- Ovo je najhladniji januar od 1985. godine, a punih 58 dana, od kako je zima počela, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napolju je temperatura bila ispod nule. Radnici su radili svakodnevno i dan i noć, od jutra do mraka, a to najviše pokazuje koliko smo ozbiljni i koliko želimo da obećanje koje smo dali građanima ispunimo u roku - rekao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je istakao da su na gradilištu u toku statički radovi za još jedan stambeni objekat koji bi trebalo da bude završen do prve polovine 2019. godine.

- Radnici postavljaju probni šip, koji se pritiska jačinom i težinom od 1.150 tona, kako bi se proverilo zemljište. Ukoliko sve bude u redu, što će se znati danas posle podne, odmah nakon toga počeće postavljanje šipova na tom delu gradilišta. Iz dana u dan ovo gradilište se menja, broj zgrada je sve veći a ja sam najsrećniji što sve ide svojim tokom - rekao je gradonačelnik.

Mali je dodao i da je ponosan na dve stambene kule koje brzo napreduju i sve su bliže kraju radova. On se tom prilikom zahvalio svim kompanijama koje su angažovane na projektu, kao i investitoru, koji je veoma ozbiljan i plaća sve obaveze na vreme.

- Jedna od dve kule je stigla do 14-og sprata gradnje, a druga je na 12-om spratu. Pre par nedelja smo bili na desetom, a uskoro ćemo početi da radimo i fasadu pa smo na putu da te dve kule završimo do proleća 2018. godine kada će se useliti prvi stanari - objašnjava gradonačelnik Mali.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.