Mali: DS je imao priliku da pokaže brigu o građanima

Izvor: RTS, 04.Jul.2015, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: DS je imao priliku da pokaže brigu o građanima

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručio je povodom predloga Demokratske stranke da se građani zaštite od velikih poreza na imovinu, da je ova stranka trebalo ranije da vodi računa o građanima i da sadašnja gradska vlast pokušava da sanira posledice koje su ostale nakon njihovog neodgovornog rukovođenja gradom.
"Ovo što Balša Božović sada traži jeste ono što je Grad Beograd već kao inicijativu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za promenu zakona podneo Ministarstvu finansija u novembru prošle godine", rekao je Siniša Mali.
U međuvremenu smo još dva puta ukazali na pojedine nelogičnosti u Zakonu o porezu na imovinu i pokrenuli predlog za njegovu izmenu. Demokratska stranka je sada, nakon što je saznala za ovu inicijativu grada Beograda, pokušala da dobije jeftine političke poene, pokrećući današnju akciju tako da se, kada do tih izmena dođe, smatra da je to zasluga DS, rekao je Mali, prenosi Tanjug.
Gradonačelnik je podsetio da je DS ostavila rekordan deficit u budžetu od 20,25 odsto i da je on svoj mandat počeo krećući ne od nule već iz ogromnog minusa.
"Zatekli smo ogroman javašluk u gradskim preduzećima i niz promašenih investicija kao što su podzemni kontejneri za koje je neko uzeo novac, a građani Beograda dobili jedno ruglo. To su primeri kako je DS vodila računa o svojim građanima", kazao je Mali. 
Mali je istakao da je DS svoju brigu o građanima mogao da pokaž kada je imao priliku za to i podsetio da je Zakon o porezu na imovinu donela upravo bivša vlast 2012. godine, a sadašnja lokalna samouprava samo primenjuje odredbe tog zakona.
Predstavnici DS-a ostavili su gradonačelniku Beograda u pisarnici Skupštine grada predloge na koji način da se stave van snage ovogodišnja rešenja o porezu na imovinu i time pomognu građanima kojima je taj porez mnogostruko povećan.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: DS je trebalo ranije da vodi računa

Izvor: B92, 04.Jul.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručio je da je Demokratska stranka trebalo ranije da vodi računa o građanima...Osim toga, Mali je naveo i da sadašnja gradska vlast pokušava da sanira posledice koje su ostale nakon njihovog neodgovornog rukovođenja gradom..."Mi se posledicama njihove vlasti...

Nastavak na B92...

Mali: Primenjujemo Zakon o porezu koji je DS donela, DS: Ponudili smo rešenje gradonačelniku

Izvor: Blic, 04.Jul.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas, reagujući na predlog rešenja Demokratske stranke kako da se građani zaštite od velikih poreza na imovinu, da je ova stranka trebalo ranije da vodi računa o građanima i da ova gradska vlast pokušava da sanira posledice koje su ostale nakon...

Nastavak na Blic...

Božović SNS-u: Dosta je priče da DS kriva za sve

Izvor: B92, 04.Jul.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je umesto da razgovara o rešavanju problema građana odlučio da se brani neistinama, izjavio je Balša Božović...Božović je u pisanoj izjavi naveo da zakon koji je Beograđanima stvorio probleme sa visokim porezom nije donet 2012. godine, već da su problemi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.