Mala Sirena i fotografije: Zaronite u dubine morskog sveta

Izvor: B92, 12.Mar.2021, 15:57

Mala Sirena i fotografije: Zaronite u dubine morskog sveta

Kejt Meklaud ne izlazi iz vode ni leti ni zimi.

Jedna plivačica odlučila je da istraži obale arhipelaga severozapadno od obale Škotske, u kostimu Male sirene, šivenom po meri.

Kejt Meklaud iz Uiga, na britanskom ostvu Levis, zainteresovala se za plivanje u divljini kao devojčica, a u poslednjih 10 godina ne izlazi iz vode ni leti ni zimi.

Kaže: "Živeći na ostrvu, more mora da vas privuče. To mi je u krvi".

Ova dvadesetčetvorogodišnjakinja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je za BBC Alba snimila četvorodelni dokumentarac - Priče o sirenama. Prva epizoda biće prikazana 16. marta.

Sve fotografije podložne su autorskim pravima

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mala Sirena i fotografije: Zaronite u dubine morskog sveta

Izvor: Radio 021, 12.Mar.2021

Kejt Meklaud ne izlazi iz vode ni leti ni zimi...Jedna plivačica odlučila je da istraži obale arhipelaga severozapadno od obale Škotske, u kostimu Male sirene, šivenom po meri. ..BBC Alba/MacTVKejt Mekleod je plivala u kostimu Male sirene pravljenom po meri..Kejt Meklaud iz Uiga, na britanskom ostvu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.