Makronu i Šolcu predstavljene crvene linije

Izvor: B92, 07.Okt.2022, 08:36

Makronu i Šolcu predstavljene "crvene linije"

Priština -- Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je da je predstavila "crvene linije" Makronu i Šolcu.

Osmanijeva je rekla da je tokom sastanka sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom predstavila "crvene linije" preko kojih, kako kaže, Priština ne može da ide.

Osmani je sinoć na pres konferenciji u Pragu, gde je učestvovala na samitu Evropske političke zajednice, rekla da je tokom sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa dvojicom evropskih lidera pokrenula pitanje liberalizacije viznog režima i članstva tzv. Kosova u Savetu Evrope, a da je razgovarano i o dijalogu sa Beogradom, prenosi Koha.

Omani je rekla da se "crvene linije" Prištine odnose na zaštitu, kako je navela, "teritorijalnog integriteta, suvereniteta i ustavnosti".

Govoreći o mogućem formiranju Zajednice srpskih opština, Osmani je rekla da je "alfa i omega svakog delovanja" ustav tzv. Kosova i ponovila da, prema odluci ustavnog suda u Prištini, takvi mehanizmi ne mogu biti jednonacionalni niti imati izvršna ovlašćenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PREDSEDNICA LAŽNE DRŽAVE SA ŠOLCOM I MAKRONOM: Predstavila "crvene linije" Prištine

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2022

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je da je predstavila "crvene linije" Makronu i Šolcu...Osmanijeva je rekla da je tokom sastanka sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom predstavila "crvene linije" preko kojih, kako kaže,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.