Makron o krizi u Kašmiru, gost iz Indije preskače temu

Izvor: B92, 22.Avg.2019, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron o krizi u Kašmiru, gost iz Indije "preskače" temu

Beograd/Pariz -- Predsednik Francuske Emanuel Makron razgovarao je u četvrtak uveče s premijerom Indije Narendrom Modijem o klimi i drugim zabrinutostima uoči samita grupe G-7.

Makron je indijskom premijeru predložio dijalog s Pakistanom o krizi u Kašmiru, piše AP.

Taj sastanak u dvorcu Šantiji kod Pariza je bio deo maratonskog diplomatskog dana za Makrona koji se priprema za samit s ključnim zemljama sveta u Bijaricu predstojećeg vikenda gde će Modi biti specijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gost.

Makron je rekao da je Modiju "naglasio potrebu" da Indija i Pakistan bilateralno reše razlike i izbegnu eskalaciju.

Modi je 5. avgusta degradirao autonomiju Kašmira gde su muslimani većina i poslao hiljade vojnika u taj region.

Modi u izjavi u Parizu nije ni spomenuo Kašmir, beleži AP.

Agencija AFP prenosi da je Makron rekao da će Francuska "pažljivo pratiti da se obezbedi da se interesi i prava civilnog stanovništva na pravi način uzmu u obzir na teritorijama sa obe strane linije kontrole" između Indije i Pakistana u Kašmiru.

Makron je dodao da će narednih dana "biti razgovora" i s premijerom Pakistana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.