Makron: Srbija može da računa na apsolutnu podršku Francuske

Izvor: B92, 02.Apr.2020, 18:03

Makron: Srbija može da računa na apsolutnu podršku Francuske

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je danas srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću da Srbija može da računa na apsolutnu podršku Francuske.

On je rekao da to uključuje snažnu podršku na evropskom putu.

Makron je u telefonskom razgovoru rekao da Srbija, kao i Vučić lično, ima njegovu punu podršku, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

Vučić je zamolio Makrona za pomoć Francuske građanima Srbije u vidu lekova i sirovina za proizvodnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lekova koji se primenjuju u lečenju zaraženih novim koronavirusom, navodi se u saopštenju.

Dva predsednika su, kako se navodi, "izrazila odlučnost" da sarađuju i u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije i da dalje rade na razvoju strateških odnosa Srbije i Francuske.

Vučić je Makronu zahvalio na podršci "i na brizi i ljudskoj i državničkoj solidarnosti" koju pokazuje za građane Srbije i pored teške situacije i velikog broja obolelih u Francuskoj, stoji u saopštenju.

Kako se navodi, predsednik Srbije je izrazio žaljenje zbog više od 4.000 smrtnih slučajeva od bolesti kovid-19 u Francuskoj i izrazio nadu da će odlučne mere Makrona i francuske vlade doneti uspeh u borbi protiv koronavirusa.

Sagovornici su se saglasili da se protiv pandemije može izboriti jedino zajedničkim snagama i da su "prijatelji, kakvi su Srbija i Francuska, oslonac jedni drugima i u vremenima izazova", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.