Majkrosoft protiv Guglove objave propusta na aplikacijama

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jan.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majkrosoft protiv Guglove objave propusta na aplikacijama

Kompanija Majkrosoft smatra da se Gugl, otkrivajući propuste u Majkrosoftovim aplikacijama, više bavi zadavanjem udaraca korisnicima i svom konkurentu, nego što štiti korisnike od "ranjivih" aplikacija.

Majkrosoft je još 2010. godine optužio Gugl da dovodi u opasnost korisnike od hakerskih napada nakon što je taj internet pretraživačv objavio da postoji jedan propust na operativnom sistemu "Vindouz".

Softverska kompanija je sada ponovila tu optužbu, jer su Guglovi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << inženjeri, koji se bave bezbednošću, dva puta u toku poslednjih sedmica izneli u javnost informacije o propustima na Majkrosoftovim aplikacijama pre negošto su bile dostupne "zakrpe" (korekcije), objavljeno je danas na veb sajtu zdnet.fr.

U Guglu, međutim, ističu da je princip jasan - izdavač je upozoren i pošto više od 90 dana nije lansirao korekciju postojanje propusta je objavljeno u javnosti.

Tako je Gugl 11. januara objavio da postoji bezbednosni propust u Majkrosoftovom operativnom sistemu "Vindouz 8.1".

Majkrosoft prebacuje Guglu što je objavio podatke o propustu na "Vindouzu" 11. januara, tvrdeći da su obavestili Gugl da će korekciju lansirato 13. januara, kada pada "Utorak za zakrpe" (Patć Tuesday) - drugi utorak u mesecu kada Majkrosoft objavljuje bezbednosne zakrpe za svoje softverske proizvode.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Majkrosoft protiv Guglove objave propusta na aplikacijama

Izvor: Blic, 13.Jan.2015, 02:09

Kompanija Majkrosoft smatra da se Gugl, otkrivajući propuste u Majkrosoftovim aplikacijama, više bavi zadavanjem udaraca korisnicima i svom konkurentu, nego što štiti korisnike od "ranjivih" aplikacija...Majkrosoft je još 2010. godine optužio Gugl da dovodi u opasnost korisnike od hakerskih napada...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.