Microsoft: Google se više bavi sabotiranjem konkurenata nego korisnicima

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jan.2015, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft: Google se više bavi sabotiranjem konkurenata nego korisnicima

Kompanija Microsoft smatra da se Google, otkrivajući propuste u Microsoftovim aplikacijama, više bavi zadavanjem udaraca korisnicima i svom konkurentu, nego što štiti korisnike od "ranjivih" aplikacija.

Microsoft je još 2010. godine optužio Google da dovodi u opasnost korisnike od hakerskih napada nakon što je taj internet pretraživač objavio da postoji jedan propust na operativnom sistemu Windows.

Softverska kompanija je sada ponovila tu optužbu, jer su Googleovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << inženjeri, koji se bave bezbjednošću, dva puta u toku poslednjih sedmica iznijeli u javnost informacije o propustima na Microsoftovim aplikacijama prije nego što su bile dostupne "zakrpe".

U Googleu, medjutim, ističu da je princip jasan - izdavač je upozoren i pošto više od 90 dana nije lansirao korekciju postojanje propusta je objavljeno u javnosti. Tako je Google 11. januara objavio da postoji bezbjednosni propust u Microsoftovom operativnom sistemu Windows 8.1.

Microsoft tvrdi da su obavijestili Google da će korekciju lansirati 13. januara, kada pada Patch Tuesday - drugi utorak u mjesecu kada kompanija objavljuje bezbjednosne zakrpe za svoje softverske proizvode. Ipak, pretraživač je informaciju o propustima objavio 11. januara.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Microsoft: Google više brine o konkurenciji nego o svojim korisnicima

Izvor: Radio 021, 12.Jan.2015

Kompanija Microsoft smatra da se Google, otkrivajući propuste u Microsoftovim aplikacijama, više bavi zadavanjem udaraca korisnicima i svom konkurentu, nego što štiti korisnike od "ranjivih" aplikacija...Microsoft je još 2010. godine optužio Google da dovodi u opasnost korisnike od hakerskih napada...

Nastavak na Radio 021...

Majkrosoft protiv Guglove objave propusta na aplikacijama

Izvor: Capital.ba, 13.Jan.2015, 11:32

NJUJORK, Kompanija Majkrosoft smatra da se Gugl, otkrivajući propuste u Majkrosoftovim aplikacijama, više bavi zadavanjem udaraca korisnicima i svom konkurentu, nego što štiti korisnike od „ranjivih“ aplikacija. Majkrosoft je još 2010. godine optužio Gugl da dovodi u opasnost korisnike od...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.