Magla smanjuje vidljivost, poledica na putevima

Izvor: RTS, 22.Dec.2016, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magla smanjuje vidljivost, poledica na putevima

Na području Beograda, Banata, Pomoravlja i Šumadije magla mestimično smanjuje vidljivost na 200 metara, a zbog niskih temperatura prisutna je i poledica, posebno na putevima u planinskim predelima i prevojima, gde je upotreba zimske opreme obavezna, saopštio je AMSS.
Zbog magle kao i sumaglice koja je prisutna na većini puteva u Srbiji, vozačima se preporučuje da za duža putovanja koriste vreme između >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 10 i 16 časova jer je vidljivost tada bolja.
Saobraćaj je u jutarnjim časovima umerenog inatenziteta, međutim kako se nalazimo u predprazničnom periodu tokom dana se povećava broj vozila kako unutar gradova i na prilazima zimskim turističkim centrima, tako i na naplatnim rampama i graničnim prelazima.
Na državnom putu na deonici Gojna Gora - Ljubić od osam do 18 časova, na delu deonice od Suvog Brega do podvožnjaka u Trbušanima (ulica Vidosava Kolakovića), doći će do potpune obustave saobraćaja.
Aleternativni pravci za vreme trajanja obustave su: Za teretna vozila državni put II A reda broj 179 Čačak - Trbušani - Pranjani do Državnog puta II A reda broj 177 Pranjani - Gojna Gora i lokalni putevi.
Za putnička vozila državni put II A reda broj 179 Čačak (Ljubić) - Trbušani i lokalni putevi i ulice.
Na Starom Obrenovačkom putu, u zoni mosta preko reke Save, u toku je obustava saobraćaja zbog izvođenja radova na izradi rasponske kontrukcije između stubova. Radovi će se izvoditi svakog dana do 15. marta 2017. godine, ukoliko vremenski uslovi dozvole.
Alternativi pravac je „Novi Obrenovački put“.
Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15 do 20 minuta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

AMSS: Večeras smanjena vidljivost na putevima zbog magle

Izvor: Blic, 22.Dec.2016

Zbog sumaglice koja je prisutna u većini krajeva Srbiji vozače očekuje usporena vožnja, saopštio je večeras AMSS...Oni navode da sa maglom koja smanjuje vidljivost ispod 200 metara treba računati na području Ćuprije, Smederevske Palanke i Kragujevca...Vozači se upozoravaju da je zbog magle...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.