Magla na putevima smanjuje vidljivost ispod 100 metara

Izvor: RTS, 13.Jan.2020, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magla na putevima smanjuje vidljivost ispod 100 metara

Magla otežava vožnju na većini puteva u Vojvodini, na području Sombora, Subotice, Sremske Mitrovice, Novog Sada, na prilazima Beogradu, a slično je i na auto-putevima koji vode ka Mađarskoj i Hrvatskoj, kao i na putevima pored reka. Zbog magle nisu ni poleteli ni sleteli avioni ka Skoplju i Tirani sa aerodroma "Nikola Tesla".
Magle ima i na auto-putu od Surčina ka Preljini, kao i od Niša ka Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pored Velike Morave, a najgušća je pored reka, kanala i jezera.

Magla otežava vožnju i smanjuje vidljivost ispod 100 metara i na području Mačve, Srema, Banata, u Braničevskom okrugu, slično je i na prilazima Beogradu, na smederevskom, obrenovačkom, zrenjaninskom i pančevačkom putu, smanjuje vidljivost pored Save i Dunava, a često je može biti i na prevojima, mostovima i nadvožnjacima.
U zoni naplatne stanice Jagodina, na većem delu deonice Niš–Doljevac, u zoni naplatne stanice Bujanovac magla je smanjila vidljivost na samo pedesetak metara.
AMSS upozorava da magla predstavlja veliku opasnost u vožnji, jer dodatno stvara i vlažne kolovoze.
Zbog mraza i nižih temepratura koje samo u onim najtoplijim delovima dana dostignu pozitivne vrednosti prisutna je opasnost od proklizavanja vozila, duži je zaustavni put, izletanja sa puta su češća, a postoji i opasnost od lančanih sudara, zato se vozačima savetuje da za duža putovanja koriste period od 10 do 16 časova.
AMSS prenosi i da na naplatnim rampama u Srbiji nema zadržavanja, a nema dužih zadržavanja ni na graničnim prelazima u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VOZAČI, OPREZ! Vidljivost zbog magle smanjena na 100 METARA

Izvor: Blic, 13.Jan.2020

Magla jutros otežava vožnju na većini puteva u Vojvodini, na području Sombora, Subotice, Sremske Mitrovice, Novog Sada, na prilazima Beogradu, a slično je i na auto-putevima koji vode ka Mađarskoj i Hrvatskoj, kao i na putevima pored reka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.