Magazin Pipl upokojio pre vremena Kirka Daglasa

Izvor: Politika, 01.Dec.2014, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magazin Pipl upokojio pre vremena Kirka Daglasa

LOS ANĐELES – Na sajtu magazina „Pipl” juče je greškom osvanula vesta da je umro slavni holivudski glumac Kirk Daglas, otac ne manje slavnog Majkla Daglasa.

Reč je o unapred napisanom nekrologu koji je prerano, nečijom nesmotrenošću, objavljen na internetu.

Uprkos upozorenju „Do Not Pub” (Ne objavljuj) koje masnim slovima stoji u uzglavlju, članak se pojavio na onlajn stranici časopisa o poznatim i slavnim.

„Kirk Daglas, jedno od retkih imena >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << boks-ofisa koje se pojavilo u vreme kada je televizija dominirala američkom kulturom u poratnom periodu, umro je u 97. godini”, stajalo je u nekrologu koji je još u toku dana povučen.

Iako nije dugo bio na sajtu, izazvao je lavinu podrugljivih komentara na Tviteru.

„Počivaj u miru Kirku Daglase ti koji još nisi mrtav”, pisalo je na jednom od njih.

Mediji imaju običaj da unapred pišu nekrologe za zvezde ili istaknute ličnosti kako bi bili spremni u slučaju njihove smrti.

Ozbiljni sajt Blumberg je tako 2008. objavio vest o smrti Stiva Džobsa, iako je osnivač Epla poživeo još tri godine.

Mitski junak „Spartaka”, Kirk Daglas, koji za nedelju dana puni 98 godina, nalazi se na 17. mestu liste najvećih muških glumačkih legendi Američkog filmskog instituta, a trenutno je najviše rangirana živa osoba na toj listi.

Dobitnik je Akademske Počasne Nagrade - Oskara, koji se dodeljuje za životno delo.

Tanjug

objavljeno: 01.12.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Magazin Pipl upokojio prije vremena Kirka Daglasa

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2014

LOS ANĐELES - Na sajtu magazina "Pipl" juče je greškom osvanula vijest da je umro slavni holivudski glumac Kirk Daglas, otac ne manje slavnog Majkla Daglasa...Riječ je o unaprijed napisanom nekrologu koji je prerano, nečijom nesmotrenošću, objavljen na internetu...Uprkos upozorenju "Do Not Pub"...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.