Mađarska tvrdi: Među uhapšenima jedan terorista

Izvor: B92, 16.Sep.2015, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska tvrdi: Među uhapšenima jedan terorista

Mađarska je saopštila da je tokom sukoba sa izbeglicama na granici sa Srbijom privela 29 ljudi, među kojima je i jedan "identifikovani terorista".

Savetnik za bezbednost mađarskog premijera Đerđ Bakondi je za televiziju M1 rekao da je "policija, takođe, privela jednog čoveka koji je identifikovan kao terorista", ne navodeći više detalja, preneo je Rojters.

On je dodao da jsuu sukobima izbeglice bacale kamenice i delove betonskih blokova, dok su policajci odgovorili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suzavcem i vodenim topovima, povređeno 20 policajaca.

Nakon višesatnih napetosti na graničnom prelazu Horgoš 2 došlo je do proboja dela izbeglica na mađarsku teritoriju, ali je policija reagovala najintenzivnijim suzavcem do sada, nakon čega su se oni ponovo povukli na teritoriju Srbije, javio je reporter Tanjuga s mesta zbivanja.

Tri ekipe Hitne pomoći iz Kanjiže ukazale su pomoć izbeglicama, nakon što je mađarska policija bacila suzavac i upotrebila vodene topove na graničnom prelazu Horgoš 2.

Prema rečima lekara Hitne pomoći, pomoć je dobilo stotinak izbeglica koji su se uglavnom žalile na posledice suzavca, dok je dvoje primilo kiseonik.

Kada je mađarska policija upotrebila suzavac, izbeglice su bežeći padale i onesvešćivale se.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.