Sreda, 16.09.2015.

22:11

Mađarska tvrdi: Među uhapšenima jedan terorista

Mađarska je saopštila da je tokom sukoba sa izbeglicama na granici sa Srbijom privela 29 ljudi, među kojima je i jedan "identifikovani terorista".

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

Savetnik za bezbednost mađarskog premijera Đerđ Bakondi je za televiziju M1 rekao da je "policija, takođe, privela jednog čoveka koji je identifikovan kao terorista", ne navodeći više detalja, preneo je Rojters.

On je dodao da jsuu sukobima izbeglice bacale kamenice i delove betonskih blokova, dok su policajci odgovorili suzavcem i vodenim topovima, povređeno 20 policajaca.

Nakon višesatnih napetosti na graničnom prelazu Horgoš 2 došlo je do proboja dela izbeglica na mađarsku teritoriju, ali je policija reagovala najintenzivnijim suzavcem do sada, nakon čega su se oni ponovo povukli na teritoriju Srbije, javio je reporter Tanjuga s mesta zbivanja.

Tri ekipe Hitne pomoći iz Kanjiže ukazale su pomoć izbeglicama, nakon što je mađarska policija bacila suzavac i upotrebila vodene topove na graničnom prelazu Horgoš 2.

Prema rečima lekara Hitne pomoći, pomoć je dobilo stotinak izbeglica koji su se uglavnom žalile na posledice suzavca, dok je dvoje primilo kiseonik.

Kada je mađarska policija upotrebila suzavac, izbeglice su bežeći padale i onesvešćivale se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

20 h

Podeli: