Mađarska sprovodi veliku anketu: Odgovore o merama vlade dalo već 232.000 građana

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020, 23:29

Mađarska sprovodi veliku anketu: Odgovore o merama vlade dalo već 232.000 građana

Anketa ima 13 pitanja koja se tiču svakodnevnog zivota građana

Do sada je 232.000 ljudi učestvovalo u istraživanju mađarske vlade "Nacionalne konsultacije" pokrenutom pre mesec dana, u vezi sa novim korona virusom i ponovnim pokretanjem ekonomije, izjavio je danas vladin zvaničnik.

- Brojka ukazuje da je zainteresovanost za anketu veoma velika, jer ima još vremena do isteka roka - rekao je Čaba Domotor, državni sekretar u kabinetu premijera.

Anketa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlade uključuje 13 pitanja u vezi sa novim korona virusom, ponovnim pokretanjem ekonomije i migrantima. Domotor je rekao da, u svetlu trenutne situacije oko novog korona virusa i odsustva vakcine, Mađarska mora da se pripremi za potencijalni drugi talas epidemije.

- To možemo uraditi najefikasnije ako znamo koja od vladinih mera ima najveću podršku javnosti, a anketa će nam dati jasniju sliku u tom pogledu - rekao je Domotor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.