Mađarska provalnica uhapšena u 83. godini

Izvor: RTS, 13.Feb.2009, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska provalnica uhapšena u 83. godini

Koštor Šandore, 83-godišnja Mađarica, uhapšena je tokom provale u kuću na jugozapadu Mađarske. Poznata provalnica ima dosije već 60 godina, a nadimak "Leteća Gizi" je dobila jer je sa "mesta zločina" bežala redovnim avionskim linijama.

Čuvena 83-godišnja mađarska kradljivica Koštor Šandore, čiji je policijski dosije star šest decenija, ponovo je uhapšena u četvrtak, tokom provale.

Koštor Šandore, s nadimkom "Leteća Gizi", uhapšena je kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << provalila u kuću u Komaromu, na jugozapadu Mađarske.

Vlasnik kuće, međutim, nije odlučio da li će podneti tužbu protiv nje.

Popularna kleptomanka nadimak je dobila po tome što je iz gradova gde je provaljivala, bežala redovnim avionskim linijama. "Leteća Gizi" sada radije putuje vozom jer je to besplatno za penzionere u Mađarskoj.

Najnoviju provalu je objasnila time što je "htela da nađe jeftiniji smeštaj nego u Budimpešti gde je preskupo", saopštila je policija.

"Leteća Gizi" je osuđivana više od 20 puta, a prvi put još 50-ih godina prošlog veka. Pre najnovijeg hapšenja bila je pod istragom osumnjičena za krađu u Sent Andreji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.