Mađarska policija uhapsila dvojicu Srba zbog krijumčarenja migranata

Izvor: B92, 13.Feb.2020, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska policija uhapsila dvojicu Srba zbog krijumčarenja migranata

Mađarska policija je danas u odvojenim akcijama privela dva državljanina Srbije koji su u automobilima krijumčarili migrante prema Austriji.

U prvom slučaju je zaustavljeno vozilo srpskih registarskih tablica na autpoutu M-1 za Austriju u kome je pored vozača srpskog državljanina bilo osam migranata koji su rekli da su iz Sirije.

Drugo vozilo takođe sa srpskim registarskim tablicama sa srpskim vozačem, zaustavljeno je danas popodne na istom autoputu prema Austriji. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U vozilu je osim vozača iz Srbije šest osoba bez dokumenata za validan boravak u Mađarskoj koji su policajcima rekli da dolaze iz Sirije.

U oba slučaja srpski državljani su privedeni i protiv njih je pokrenut krivični postupak zbog krijumčarenja ljudi.

Ilegalne migrante je u oba slučaja mađarska policija sprovela u azilantski centar kod mađarsko-srpske granice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.