Mađarska pobila 12.763 Srba, to ne može da se zataška

Izvor: TvojPortal.com, 19.Dec.2011, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska pobila 12.763 Srba, to ne može da se zataška

/vesti online/ Predsednik Društva za očuvanje sećanja na Holokaust Aleksandar Veljić tvrdi da je ideološki obojena posleratna istorija zataškala činjenicu da je u zloglasnoj "Raciji" iz 1942. godine, zločinačkoj akciji mađarske okupacione vojske na području Bačke, ubijeno 12.763 nedužnih ljudi.

Foto: Arhiva

"Mađarski narodni poslanik iz tog vremena Endre Bajči Žilinski, došao je do nepobitnih saznanja da su u januaru 1942. godine pripadnici mađarske >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << okupacione vojske pobili u Bačkoj 12.763 nedužnih ljudi", naveo je Veljić u saopštenju.
On je dodao da se Žilinski pozvao na mađarske vojne izvore iz vremena kada je i počinjen jedan od najvećih fašističkih zločina u Drugom svetskom ratu.
"Okupator je, prema navodima Žilinskog, koji se poziva na mađarske vojne izvore, te stravične zločine činio u trouglu Dunava i Tise u Bačkoj, kad je ubijao i pod led Dunava bacao nedužne ljude, starce, žene i decu. Ideološki obojena posleratna istorija zataškala je i znatno umanjila broj žrtava. Nažalost, otkrivena istina o zločinima njegovih sunarodnika u Bačkoj, Žilinskog je koštala života", naveo je Veljić.
Opširnije

srbijemadjarske okupacione snagePredsednik Društva za očuvanje sećanja na Holokaust Aleksandar Veljić /pobijeno 12763 srbabacka

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.