MUP u akciji, vozači da obrate pažnju: Nema praštanja

Izvor: B92, 21.Jun.2023, 15:33

MUP u akciji, vozači da obrate pažnju: Nema praštanja

Pripadnici MUP-a, tokom sedmodnevne akcije ROADPOL, isključili su iz saobraćaja 1.870 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola.

Tokom ove akcije, koja je sprovedena u 30 evropskih zemalja članica, kontrolisano je u Srbiji više od 71.500 vozača i otkriveno je ukupno 14.027 prekršaja, a 377 vozača zadržano je u službenim prostorijama zbog prekršaja, saopštio je danas MUP.

Kako je navedeno u saopštenju, 17. i 18. juna, sprovedena je i akcija Alcohol >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << & Drugs Marathon, kada su tokom 24 časa neprekidno u kontroli saobraćaja bili angažovani svi raspoložili alkometri i droga testovi i u svega 24 časa, iz saobraćaja je isključeno 608 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 13 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

S obzirom na to da u narednom periodu predstoji održavanje muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo velikog broja posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju povoljnog stanja bezbednosti saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.