MUP demantovao navode o praćenju lidera SzS

Izvor: RTS, 23.Jul.2019, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP demantovao navode o praćenju lidera SzS

Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Dejan Kovačević demantovao je tvrdnje koje su izneli predstavnici Saveza za Srbiju da ih pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova prisluškuju i prate, saopštio je MUP.
Dejan Kovačević je tvrdnje predstavnika SzS ocenio kao "apsolutno neosnovane, tendenciozne i nadasve netačne", navodi se u saopštenju.
"Odgovorno tvrdim da niko od ljudi čiju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je fotografiju javno objavio na društvenim mrežama Vuk Jeremić, a koju su danas lideri Saveza za Srbiju pokazivali na konferenciji da bi navodno potkrepili svoje tvrdnje, nije pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova", rekao je Kovačević..
Kovačević je naveo da navodni nalog za praćenje ne odgovara izgledu nijednog dokumenta koji postoji u Ministarstvu.
Kovačević je demantovao i tvrdnju da je formirano Odeljenje za posebne aktivnosti i to "navodno zbog praćenja funkcionera Saveza za Srbiju" i zatražio od predstavnika Saveza za Srbiju da "prestanu da zloupotrebljavaju policiju zarad svojih dnevnopolitičkih interesa".
Predstavnici Saveza za Srbiju prethodno su saopštili da sumnjaju da ih prate i prisluškuju policijski organi i BIA.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.