MUP demantovao navode o praćenju lidera SzS

Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Dejan Kovačević demantovao je tvrdnje koje su izneli predstavnici Saveza za Srbiju da ih pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova prisluškuju i prate, saopštio je MUP.

Dejan Kovačević je tvrdnje predstavnika SzS ocenio kao "apsolutno neosnovane, tendenciozne i nadasve netačne", navodi se u saopštenju.

"Odgovorno tvrdim da niko od ljudi čiju je fotografiju javno objavio na društvenim mrežama Vuk Jeremić, a koju su danas lideri Saveza za Srbiju pokazivali na konferenciji da bi navodno potkrepili svoje tvrdnje, nije pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova", rekao je Kovačević..

Kovačević je naveo da navodni nalog za praćenje ne odgovara izgledu nijednog dokumenta koji postoji u Ministarstvu.

Kovačević je demantovao i tvrdnju da je formirano Odeljenje za posebne aktivnosti i to "navodno zbog praćenja funkcionera Saveza za Srbiju" i zatražio od predstavnika Saveza za Srbiju da "prestanu da zloupotrebljavaju policiju zarad svojih dnevnopolitičkih interesa".

Predstavnici Saveza za Srbiju prethodno su saopštili da sumnjaju da ih prate i prisluškuju policijski organi i BIA.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се