MUP: Od sutra predaja nelegalnog oružja bez posledica

Izvor: Beta, 07.Maj.2023, 16:18

MUP: Od sutra predaja nelegalnog oružja bez posledica

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) pozvalo je građane koji poseduju neregistrovano oružje da ga od sutra, 8. maja, pa do 8. juna, predaju najbližoj policijskoj stanici, napominjući da neće snosliti posledice.Građani koji u ovom, jednomesečnom, periodu predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice a ne moraju dokazivati ni poreklo oružja, saopštio je MUP, kao i da to mogu da urade svakog dana u vremenu od 7.00 do 19.00 časova."Pozivamo građane koji poseduju nelegalno oružje da se odazovu ovom pozivu, obrate najbližoj policijskoj stanici i predaju oružje za koje nemaju isprave o oružju", navela je načelnik Odeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove Jelena Lakićević.Precizirala je da se to odnosi na sve vrste oružja, na automatsko kao i svako drugo, na minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju koju su protivpravno držali.Ona je pozvala i one građane koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika, da to sada urade.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predato 1.300 komada oružja, 45.600 komada municije i 83 eksplozivne naprave; Do 8. juna građani mogu da predaju neregistrovano oružje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2023, 06:55

Potpukovnik policije Dejan Milojević izjavio je da je danas do 15 sati na teritoriji Srbije predato nešto više od 1.300 komada oružja, 45.600 komada minicije, kao i 83 eksplozivne naprave.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Od danas predaja nelegalnog oružja MUP-u bez posledica

Izvor: Beta, 08.Maj.2023

Građani koji poseduju neregistrovano oružje mogu od danas do 8. juna predati to oružje u bilo kojoj policijskoj stanici, za šta neće odgovarati krivično, niti snositi bilo kakve posledice.Građani koji u tom periodu predaju neregistrovano oružje neće morati da dokazuju njegovo poreklo, a u policiji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.