MUP: Nismo kupili blindirana vozila, vest je lažna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2019, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Nismo kupili blindirana vozila, vest je lažna

Ministarstvo unutrašnjih poslova negiralo je navode koji su se pojavilio na društvenim mrežama o nabavci blindiranih vozila poručivši da nisu nabavili blindirana vozila ni ove, a ni prethodne godine.

Potpuno je jasno da su apsolutna laž tvrdnje da su za potrebe MUP-a kupljeni blindirani automobili lend rover defender i to kako to kreatori ovih lažnih vesti navode po uvoznoj ceni od 62.000, dok im je prodajna cena u Nemačkoj 11.000 evra, navelo je Ministarstvo u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje je dostavljeno medijima.

Automobili, čija se fotografija pojavila na društvenim mrežama, su svojevremeno nuđeni Ministarstvu, ali do kupovine nije došlo jer nisu imali adekvatan nivo zaštite.

"Spremni smo da kupimo sve količine blindiranih lend rovera po ceni od 11.000 evra, o kojoj govore kreatori ove lažne vesti, a istovremeno smo spremni da kupimo po toj ceni i lend rovere, koji nisu blindirani, naravno nove", poručili su u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.