MUNJEVITI NAPAD DRONOVA:  Poznati komandant ISIS-a nije imao šanse da izbegne smrt

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2021, 20:18

MUNJEVITI NAPAD DRONOVA: Poznati komandant ISIS-a nije imao šanse da izbegne smrt

Bio je šef važnog Odeljenja

Viši komandant ISIS-a ubijen je u američkom napadu dronom na području kojim upravljaju Kurdi (SDF), na severoistoku Sirije.

Kamandant, poznat pod svojim pseudonimom Abu Jasin al-Iraki ubijen je kada je njegov automobil razneo američki dron 12. februara.

Incident se, prema izveštajima, dogodio u gradu Mu'aidžil severoistočno od Deir ez-Zora.

Dvojica muškaraca, koji su bili u pratnji vojnog zapovednika, takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su poginuli u napadu.

Al-Iraki je veruje se iračkog porekla. Bio je šef Odeljenja Zekat, koje je odgovorno za prikupljanje islamskih poreza od pristalica terorističke organizacije.

Zekat je neupitna obaveza u islamu (farz), a u Kuranu je propisan sledećim ajetom:

"Uzmi od dobara njihovih zekat da ih njime očistiš i blagoslovljenim učiniš i pomoli se za njih, molitva tvoja će ih, sigurno, smiriti, a Alah sve čuje i sve zna."

Koalicija predvođena SAD tek treba da potvrdi smrt al-Iraka. Oni obično najavljuju takve operacije zvaničnim saopštenjem u roku od nekoliko dana.

Ako bude potvrđeno, ovo će biti jedan od retkih slučajeva kada su Sjedinjene Države eliminisale lidera ISIS-a na severoistoku Sirije udarom drona.

Obično koalicija predvođena SAD i SDF koriste kopnene snage za napad ili zasedu terorista visokog profila u regionu.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.