MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE: Upali u kamp mudžahedina! Ima ranjenih, navodno i mrtvih!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2023, 07:10

MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE: Upali u kamp mudžahedina! Ima ranjenih, navodno i mrtvih!

Nastao je haos

Albanske vlasti izvršile su raciju u kampu u kojem su smešteni članovi prognane iranske opozicione grupe Mudžahedin-e-Kalk, a tokom te akcije povređeno je nekoliko ljudi.

Pripadnici albanskih snaga bezbednosti su upali u kamp sa zadatkom da zaplene 150 kompjutera koji se navodno dovode u vezu sa zabranjenim političkim aktivnostima, prenosi AP.

Albanski ministar unutrašnjih poslova Bledi Cuci i načelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << policije Muhamet Rumbulaku rekli su da su i policajci i iranski disidenti povređeni tokom racije u kampu Ašraf-3 u blizini Manzea, malog planinskog grada udaljenog 30-ak kilometara zapadno od Tirane.

Predstavnici grupe Mudžahedin-e-Kalk rekli su da je jedna osoba ubijena, ali albanske vlasti osporile su ove tvrdnje.

Kancelarija Specijalne uprave za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala otvorila je istragu o sumnjivim političkim aktivnostima pripadnika grupe Mudžahedin-e-Kalk.

Ministar Cuci i načelnik Rumbulaku uputili su na tužilaštvo sve koji su postavili pitanje o prirodi navodnih nezakonitih radnji iranske opozicione grupe, uz napomenu da policija samo izvršava sudski nalog i vrši zaplenu dokaznog materijala, dodaje AP.

Organizacija narodnih mudžahedina Irana ili Mudžahedin-e Kalk (MEK) je iranska političko-militantna grupa zasnovana na islamskoj i socijalističkoj ideologiji i zagovara rušenje rukovodstva Islamske Republike Iran i uspostavljanje vlastite vlade.

To je bila "prva iranska organizacija koja je sistematski razvila modernu revolucionarnu interpretaciju islama – interpretaciju koja je oštro odložila i stari konzervativni islam tradicionalnog sveštenstva i novu populističku verziju koju je 1970-ih godina formulisao Ruholah Homeini i njegova vlada.

 MEK se smatra najvećom i najaktivnijom političkom opozicionom grupom Islamske Republike Irana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.