MOŽE LI JADNIJE OD OVOGA? Tzv. Kosovo posthumno odlikovalo Boa Bajdena, preminulog sina američkog predsednika

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021, 00:44

MOŽE LI JADNIJE OD OVOGA? Tzv. Kosovo posthumno odlikovalo Boa Bajdena, preminulog sina američkog predsednika

Lažna država ne prestaje da se ponižava ovakvim potezima

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani posthumno je odlikovala preminulog sina američkog predsednika Džo Bajdena, Boa Bajdena, koji je po ulasku međunarodnih civilnih i vojnih snaga 1999. godine, nekoliko godina bio u službi na KiM kao američki pravni službenik.

Bo Bajden, bivši državni tužilac američke savezne države Delaver, pomagao je u obuci lokalnih tužioca i sudija na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << KiM u okviru projekta OEBS-a.

- Bo je na Kosovu radio od srca. Zaljubio se u tu zemlju - rekao je američki predsednik u unapred snimljenoj video poruci koja je emitovana tokom ceremonije u nedelju u Prištini, javlja Glas Amerike.

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani rekla je da su SAD uradile mnogo za KiM.

- Ono što su SAD i američki narod uradili za našu zemlju, našu slobodu, pravo da postojimo, prevazilazi bilo koje trenutno partnerstvo u svetu. Gospodine predsedniče, Kosovo je i vaš dom - rekla je Vjosa Osmani na ceremoniji uručivanja predsedničke medalje koju je preuzeo američki ambasador u Prištini Filip Kosnet.

Bajden je 2016. godine, dok je bio na položaju potpredsednika SAD, otkrio spomenik svom sinu na KiM, a jedna od ulica u blizini vojne baze Bondstil, u kojoj se nalazi 700 američkih vojnika, nosi njegovo ime. Po Bo Bajdenu nazvan je i deo magustralnog puta Uroševac - Gnjilane.

Svečanosti su prisustvovali predsednik parlamenta Gljauk Konjufka, premijer Aljbin Kurti i predstavnici institucija i političkih partija.

Američka ambasada u Prištini tvitovala je da je Bo Bajden u okviru programa američkog Ministarstva pravde "uspostavio i ojačao institucije i procedure iz oblasti vladavine prava i osigurao osnovna prava za sve stanovnike Kosova".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.