MOŽE BITI STRAŠNIH POSLEDICA Zarahova uputila Nemcima UPOZORENJE: Moraju da odgovaraju za učinjeno!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 14:44

"MOŽE BITI STRAŠNIH POSLEDICA" Zarahova uputila Nemcima UPOZORENJE: Moraju da odgovaraju za učinjeno!

Komentarisala je sporni telefonski razgovor

Presretnuti razgovor nemačkih oficira pokazao je da denacifikacija Nemačke nije završena i da je ova situacija, ako se ne promeni, opasna po zemlju, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Oni, kako shvatamo, nisu denacifikovani do kraja. Najmonstruoznije je – i to je činjenica, možete proveriti – da će ako se ništa ne preduzme, ako ovaj proces ne zaustavi sam nemački >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << narod, to će, pre svega, dovesti do strašnih posledica po samu Nemačku - izjavila je Zaharova novinarima na marginama Svetskog festivala mladih.

Prema njenim rečima, nemačka strana u situaciji sa presretnutim razgovorima oficira Bundesvera treba da preuzme odgovornost, a ne da saopštava da treba razjasniti situaciju.

- Mi, iskreno govoreći, ne očekujemo toliko reakciju, koliko objašnjenje. Vidimo ovu situaciju kada izađu, dignu ruke, kažu nešto apsurdno, promrmljaju, kažu: 'Moramo da razjasnimo’. Ne treba njima toliko da razjasne situaciju, koliko da odgovaraju za učinjeno - zaključila je Zaharova.

Svetski festival mladih održava se od 1. do 7. marta na ruskoj saveznoj teritoriji Sirijus ukazom predsednika Rusije Vladimira Putina.

Glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan objavila je prethodno 40-minutni audio-snimak razgovora visokih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju „kako da bombarduju Krimski most“.

Prema tom zapisu, u razgovoru su učestvovala četvorica oficira, među kojima je i načelnik Odeljenja za operacije i obuku vvazduhoplovnih snaga. Oficiri, između ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete „taurus“ i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu „crvenu liniju“ i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da će operativno biti razjašnjena situacija u vezi sa objavljenim audio snimkom razgovora nemačkih oficira o planovima za napad na Krimski most.

Izvor: Srbija Danas/Sputnjik/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.