MORAJU BITI OZBILJNO SUZBIJENI Putin upozorio na veliku pretnju Rusiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Dec.2023, 01:26

"MORAJU BITI OZBILJNO SUZBIJENI" Putin upozorio na veliku pretnju Rusiji

Rusija se mora zaštititi po svaku cenu

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je večeras da pokušaji stranih obaveštajnih službi da, kako je naveo, destabilizuju društveno-političku situaciju u Rusiji moraju da se suzbiju.

- Pokušaji stranih obaveštajnih službi da destabilizuju društveno-političku situaciju u Rusiji, potkopaju građanski mir i međuetnički sklad, da se mešaju u naše unutrašnje stvari i naruše suvereno, nepokolebljivo pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naroda Rusije da određuju svoju budućnost mora biti ozbiljno suzbijena - rekao je Putin u video-obraćanju povodom Dana organa bezbednosti Ruske Federacije, prenose RIA Novosti.

On je naveo da je Ukrajina, uz direktnu podršku stranih obaveštajnih službi, krenula putem državnog terorizma da vrši diverzije na civilnim objektima i izvodi terorističke napade na civile i javne ličnosti.

- Neophodno je pojačati antiteroristički rad u svim oblastima, koristiti širok spektar tehničkih i operativnih mogućnosti naših specijalnih službi i aktivno sarađivati sa ministarstvom odbrane i drugim organima - rekao je ruski predsednik.

Putin je istakao da zaštita državnih granica zahteva posebnu pažnju, "naročito onih područja koja se nalaze u neposrednoj blizini linije razdvajanja".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.