MONSTRUOZNO UBISTVO SUPRUGE: Nakon što je pala na pod, zadao joj je još 24 uboda

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 19:19

MONSTRUOZNO UBISTVO SUPRUGE: Nakon što je pala na pod, zadao joj je još 24 uboda

Psihijatar je preporučio dobrovoljno lečenje u adekvatnoj ustanovi.

U Hrvatskoj u županijskom sudu u Velikoj Gorici počelo je suđenje tridesetogodišnjem Franji Juriću, koji je prošlog juna ubio svoju slepu suprugu (30). Policija je prošle godine izvestila da je Jurić između 18. i 19. juna u stanu u Ulici Matije Gupca oštrim predmetom ubio 30-godišnju devojku, a da je potom oštrim predmetom sebi naneo teške povrede. Lekarska pomoć ukazana mu je u KB Sveti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Duh, gde je zadržan na lečenju.

Mediji su tada preneli da je policija oko 11 sati u stanu pronašla mrtvu ženu i njenog povređenog supruga. Dodali su da je zločinu prethodila bračna svađa, kada su komšije čule povišene tonove iz njihovog stana.

Da se nešto dogodilo, navodno su posumnjali roditelji ubijene koji su pokušavali da dođu do ćerke, ali im se nije javljala.

Veštak je utvrdio da je čovek ubio svoju suprugu ubodom nožem u vrat, a nakon što je pala na zemlju, ubo ju je još 24 puta.

- Nakon što sam shvatio šta sam uradio, nisam video izlaz, hteo sam i ja da se ubijem. Plakao sam i tresao se... Napisao sam oproštajnu poruku njenoj majci i mlađoj sestri - rekao je ubica na sudu.

On je na sudu rekao da je motiv ubistva bila ljubomora zbog navodne prevare i dodao da mu je žao što je povredio njenu porodicu.

- Zet je to isplanirao, on je monstrum od čoveka, prošao sam sva ratišta. Trebao je da je pusti, u ratu niko nije dirao invalide. Rekla je majci da odlazi, poslala joj poruku, nije hteo da je pusti - rekao je otac ubijene na sudu.

Veštak psihijatar je zaključio da je ubica u vreme zločina bio znatno neuračunljiv i da je za izvršenje krivičnog dela presudna bila dinamika bračnih odnosa. Preporučio je dobrovoljno psihijatrijsko lečenje pod nadzorom probacione službe.

Izvor: Srbija Danas/Mondo/Autor: U. M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.