MONSTRUMI DELE ĆELIJU! Zbog njihovih zločina je Srbija plakala - detalji koji lede krv u žilama

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2023, 09:42

MONSTRUMI DELE ĆELIJU! Zbog njihovih zločina je Srbija plakala - detalji koji lede krv u žilama

Ubice Tijane i Katarine zajedno iza rešetaka.

Surčinski kasapin Dragan Đurić (43) osuđen je pre osam godina na maksimalnih 40 godina zatvora zbog otmice i brutalnog ubistva Subotičanke Tijane Jurić (15) u Bajmoku, u noći između 25. i 26. jula 2014. godine.

On kaznu izdržava u renoviranom zatvoru u Padinskoj Skeli, poznatijem kao Nova Skela. Do sada je odslužio skoro devet godina robije i na slobodu može da izađe tek 2054. godine, ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to doživi!

Ovaj zločin i danas ledi krv u žilama svakome ko pročita detalje iz optužnice protiv Đurića, a samo slučajnost je kriva za kobni susret devojčice i monstruma.

Tijana se posle ponoći vraćala sa drugom i drugaricom sa obližnjih sportskih terena u dom babe i dede, gde je provodila raspust. U jednom trenutku rekla im je da je zaboravila duks i da će ponovo otići do obližnjeg sportskog centra "Rata". Ušla je u uličicu koja vodi do "Rate" i tu se susrela sa ubicom. Đurić se svojim crvenim "golfom" upravo tim putem vraćao sa fudbalskih terena, gde je bio u toku turnir u malom fudbalu. Cunjao je na tribinama, a onda je krenuo nazad.

Surčinac je automobilom udario Tijanu, prišao joj i, kad je zatražila pomoć, uhvatio je za vrat, udarao, ubacio u vozilo i odvezao u atar kod Sombora, gde je potom i ubio. Na putu, u prašini, ostala je samo njena bela patika koja je slutila na zlo.

Telo nesrećne devojčice policija je našla 7. avgusta 2014. godine na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja, desetak kilometara od Sombora. Istražitelje je na mesto, gde je zakopao, odveo ubica lično kada je uhapšen.

Ovako je glasilo Đurićevo priznanje prilikom saslušanja i kasnije tokom suđenja:

- Udario sam je automobilom i ugurao u vozilo. Odvezao sam je u neku njivu na strnjiku, ugasio motor i svetla. Izudarao sam je šakom u glavu. Onesvestila se. Na mesečini sam video da joj je usna bila otečena. Ožedneo sam, pa sam se napio vode, posle čega sam upalio farove na vozilu. Otkopčao sam joj pantalone i svukao ih zajedno sa gaćicama. Otimala se i ritala nogama. Ostala je u čarapama i grudnjaku. Obrisao sam je mojom majicom po genitalijama i svuda...

Tada je pokušao da je siluje, ali nije uspeo da dostigne erekciju. Monstrum, težak preko 100 kilograma i visok skoro dva metra, lako je savladao krhku devojčicu. Dok je ona grčevito pokušavala da se otrgne od njega, Đurić joj je govorio: "Tiho...tiho, dok ne vidimo šta ćemo".

Pošto nije uspeo da je obljubi, iz besa ju je zadavio duksom. Nakon ubistva, telo nage devojke stavio je u svoj auto i uputio se ka Somboru, a kada je naišao na deponiju između naselja Svetozar Miletić i Čonoplja, zakopao je leš kako bi ubrzao raspadanje.

Utvrđeno je da je monstrum u trenutku zločina imao četiri promila alkohola u krvi i da je te večeri popio litar vinjaka i dva litra piva. Kada se vratio kući u Surčin, na internetu je najčešće tražio: "Koliko treba vremena da se telo raspadne", "Najbolji pornići", "Problemi sa potencijom kod mladih"...

Uhapšen je 13 dana kasnije. Sve je odmah priznao i odveo policiju do mesta gde je zakopao Tijanino telo.

Sudija Višeg suda u Subotici Gordana Kojić je, obrazlažući presudu, istakla da je nepobitno utvrđeno da je optuženi kriv te da ne može prihvatiti tezu odbrane da je reč o "pokušaju silovanja sa smrtnim ishodom", za koje je zaprećena kazna od 20 godina zatvora.

- Đurić je oba dela izvršio sa umišljajem, a njegov bes nije bio usmeren na savladavanje otpora žrtve prilikom pokušaja silovanja, već na lišavanje života. Dokazano je da je ona bila bespomoćna, da je trpela strah i bol najvećeg intenziteta, a da je optuženi radio s njom sve što je hteo i dokle je hteo - kazala je sudija.

Uprkos svemu, monstrum je potpuno mirno slušao izricanje presude. Ni reč nije progovorio i sve vreme je zurio u pod. Za pokušaj silovanja male Tijane dobio je 12 godina zatvora, a za teško ubistvo još 40, pa mu je izrečena zbirna maksimalna kazna od 40 godina robije.

Samo nekoliko sati nakon izricanja presude, robijaši su na društvenim mrežama uputili salvu pretećih poruka zlikovcu: "Poželećemo ti dobrodošlicu koju nikad nećeš zaboraviti", "Zlotvore, ne brini, biće ti lepo kod nas, dočekaćemo te kao Severinu!"...

Đurić je, međutim, u strogu regulisanim uslovima potpuno bezbedan u ćeliji, u kojoj mu društvo pravi Mališa Jevtović, koji je u julu 2005. godine do smrti silovao trogodišnju Katarinu Janković u Zvezdarskoj šumi u Beogradu! I on je osuđen zbog tog zlodela na maksimalnu kaznu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.